Ozontherapie

Voor de ozonbehandelingen maken wij in de studio gebruik van de ozon-stoomcabine.
De stoom in de cabine zorgt ervoor dat de poriën van de huid verder openstaan, zodat de ozon nog dieper in het lichaam kan doordringen.

De ozontherapie zorgt voor een betere bloedsomloop, een betere stofwisseling en een strakkere huid. Vooral bij veel gewichtsverlies is dit niet onbelangrijk.

De verbeterde stofwisseling is gunstig voor de afvoer van de afvalstoffen in het lichaam.
De verbetering van de huid, kent zijn weerslag op de vermindering van o.a. de cellulite

Kortom: verbetering van de bloedsomloop, verbetering van je huid, het afweersysteem verbetert, het uithoudingsvermogen verbetert, en last but not least, de therapie in de ozon-stoomcabine is zeer rustgevend en ontspannend.

Na de bewegingstherapie in de infraroodcabine, ga je de ozontherapie als een welverdiend rustpunt in de gehele behandeling ervaren.

Resultaat door infraroodwarmte

Trainen in warmte zorgt voor een versnelde, lokale vetverbranding, waardoor je snel je figuur verbetert. Het is bewezen effectief. Je bezoek één of twee keer per week onze studio. Je traint in een door infrarood verwarmde cabine. Onze professionele coaches schrijven een trainingsschema op maat, gericht op jouw lichaam, wensen, conditie en mogelijke bewegingsbeperkingen.

Wil je weten wat Contour Plus voor jou kan doen? Neem dan contact op voor een gratis figuuradvies. Dat verplicht je tot niets!

Hoe snel het eerste resultaat?

Snel! Onze ervaring leert dat de eerste resultaten al binnen een maand trainen zichtbaar, merkbaar en voelbaar zijn!
Bovendien kampt 90% van de vrouwen met een probleemzone (buik, benen, billen). We vallen vaak juist niet af waar we dat graag willen. De Thermo Fysische Methode maakt je onderhuidse vetweefsel compacter en daardoor nemen de centimeters af.

De Thermo Fysische Methode
De methode waar wij mee werken heet Thermo Fysische Methode (TFM- methode), letterlijk betekent dit bewegen in warmte. De cabines waarin de oefeningen worden uitgevoerd, worden verwarmd door een infraroodkachel. Wij hebben gekozen voor infraroodwarmte, omdat het een effectievere werking dan een normale kachel. De uit Zwitserland afkomstige methode bestaat ruim 30 jaar en is bewezen effectief.

Verschil met sporten zonder warmte.
Wanneer je je figuur wilt corrigeren, is de sportschool vaak onvoldoende. Je lichaam wordt wel strakker, maar door sporten werk je onvoldoende gericht aan de centimeterafname daar waar je dat graag wilt (de bekende probleemzones). De grote truc bij de Thermo Fysische Methode is dat je in infraroodwarmte je oefeningen doet (bewegingstherapie).

Combinatie met je eigen sport
Voor de correctie van het figuur is het van belang om twee keer per week te komen trainen. De bewegingstherapie heeft een gunstige invloed op je conditie. Je kan je eigen training tijdelijk op een lager pitje te zetten maar dat hoeft niet.

Heb je een bewegingsbeperking?
Geen probleem. Wij kunnen een volledig trainingsschema op maat voor je samenstellen waarbij we rekening houden met jouw beperking en eventueel volledig te ontzien. Omdat je de oefeningen liggend uitvoert, belast je sowieso je rug en gewrichten minimaal.

Rugklachten?
Nee. Je krijgt een aangepast bewegingsschema waarbij je rug wordt ontzien.Je zult ervaren dat na enkele weken je buikspieren sterker worden en dat jehouding en je doorbloeding verbeteren. De kans is zelfs groot dat je klachtenafnemen. Dat zien we vaak gebeuren. Maar let op: onze therapie is nietbedoeld voor het verbeteren van gewrichtsklachten. Daar zijn anderespecialisten voor.

Fibromyalgie?
Juist! Doordat je beweegt in infraroodwarmte, help je je spieren een handje mee. Je voert de oefeningen liggend uit, waardoor je spieren en gewrichten ontlast worden. Je bewegingsschema wordt volledig afgestemd op jouw beperkingen. De ervaring leert dat mensen met fibromyalgie maar ook reumatische klachten zoals nek- rug- knie- of andere gewrichtsklachten, zich erg plezierig voelen bij deze manier van bewegen. Bewegen is belangrijk bij deze klachten, je conditie verbetert, mogelijk neemt je gewicht af, je eet gezonder, je spieren worden sterker, kortom je voelt je snel fitter.

Tijdens zwangerschap
Tot dat jij dat wilt en jij je lekker voelt tijdens de oefeningen. Ook tijdens de zwangerschap is een vorm van bewegen goed voor lichaam en geest. De voedingsadviezen zijn gericht op gezond en evenwichtig eten, uiteraard richten we ons NIET op afname van het gewicht. We passen wel je bewegingsschema aan om je buik en bekken te ontzien.

Na je bevalling
Wanneer je je goed voelt, mag je zes weken na de bevalling starten met de bewegingstherapie. Je krijgt een aangepast schema. Je figuur zal snel in centimeters afnemen daar waar nodig. Geef je borstvoeding, dan gaan we niet aan de slag met een afname van het gewicht. De afvalstoffen die vrijkomen bij het afvallen, komen ook terecht in de borstvoeding en zijn niet goed voor je pasgeboren kindje. Maar, ook al vindt er geen gewichtsafname plaats, de methode werkt verbluffend om snel terug in shape te komen. Je krijgt wel voedingsadviezen, maar die zijn gericht op gezond en evenwichtig eten. Wanneer je met de borstvoeding stopt, ontvang je voedingsadviezen die gericht zijn op de afname van het gewicht. De eerste stap kun je zetten!

De kosten
De kosten per training zijn € 8-. Dit is een all in prijs, dus inclusief begeleiding van de oefeningen, wegen, meten en voedingsadviezen, tips, etc.